Çarşamba, Nisan 12, 2006

JÖLELİ KOLAY PASTA



















MALZEMELER
1 adet çilek jölesi
1 adet portakal
6-7 adet çilek
9-10 adet fındık
2,5 çay bardağı sıcak su
2,5 çay bardağı soğuk su
1 paket finger bisküvi

HAZIRLANIŞI
Jöleyi bir kabın içine boşaltın.Üzerine 2,5 çay bardağı sıcak suyu ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.Eridikten sonra 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin.Ayrı bir kabın içine meyveleri dilimleyin ve dizin.Jölenin yarısını meyvelerin üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın.Kalan diğer yarısına da biküvüleri rondodan geçirip ekleyin.Buzdolabındaki jöle biraz sertleştikten sonra bisküvili jöleyide üzerine döküp buzdolabında sertleşene kadar bekletin.İstediğiniz büyüklükte dilimleyip ters çevirip servis yapın.AFİYET OLSUN!!!

Evinizdeki herhangi bir meyveyle(kivi ve ananas hariç jölenin sertleşmesini engelliyor)yapabileceğiniz çok pratik bir tarif.Eğer fazla meyve tüketemeyenlerdenseniz meyve yemek için bahane oluyor bu pasta.

4 yorum:

Emel dedi ki...

Teşekkür ederim Nehir Öykü Ben yeni tariflerle burda olucam beklerim:))

bujene dedi ki...

çok pratik bir tarif. en kısa zamanda denemeye çalışacağım.

bir keresinde tarifin birinde, pastanın üstüne jöle dökün diyordu. ama benim beceriksizliğim işte, jöleyi o pastanın üstünde bir türlü tutamadım :))) hep aktı gitti. pastanın üstünde jölenin güzel bir katman oluşturması için ne yapmam gerekir, bilginiz var mı?

Emel dedi ki...

pastayı kalıbından çıkarmadan önce jöleyi biraz kıvama getirip yani sertleşmesine yakın bir zamanda pastanın üzerine dökebilirsiniz.zannediyorum o zaman istediğiniz görüntüyü elde edersiniz.

limoncicegi dedi ki...

mevyelerin çıktığı bu güzek günlerde çok güzel gidecek bir pasta... ellerine sağlık