Cumartesi, Nisan 08, 2006

MISIR GEVREKLİ KURABİYE



















MALZEMELER
3 yumurta(1'inin akını ayır)
1su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı ceviz
1,5çay bardağı kuru kayısı
1,5 çay bardağı kuru üzüm
aldığı kadar un





















HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurtanın birinin akını ayırın.Yumurta, şeker, vanilya ve margarini bir kabın içinde güzelce karıştırın,içine yavaş yavaş kabartma tozuyla birlikte unu ilave edin.Yumuşak bir hamur elde edin.Ayrı bir kabın içine kayısıları küp küp doğrayın üzüm ve cevizleri de ilave edip bu malzemeleri hamura ekleyin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın önce yumurta akına daha sonra mısır gevreğine batırın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.AFİYET OLSUN!!!

Eveet işte size güzel bir kurabiye.Pudra şekeri yerine normal şekerle yaptığınızda acıbademi andırıyor tadı.Öyle de deneyin derim.



Hiç yorum yok: