Çarşamba, Ekim 11, 2006

MAHLEPLİ KRAKER















MALZEMELER
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 fincan şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında olan margarini ve un hariçindeki diğer malzemeleri bir kabın içinde güzelce karıştırın.Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru merdaneyle 1/2 cm kalınlığında açın.Hamur kalıplarıyla dilediğiniz şekilleri çıkarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.200 derece önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.AFİYET OLSUN!!!

İşte kolay bir tarif daha.Gelip giderken atıştırılacak türden ve hazırlanması da kolay.Pastahanelerde satılan kuru pastaları andıran bir lezzeti var.5 çayında iyi gider.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bizim evdede çok yapılır mahlepli. gelen giden leblebi gibi atar ağzına çayla çorbayla herşeyle gider.