Pazartesi, Nisan 10, 2006

KARIŞIK PİDE
























MALZEMELER
Hamuru için;
1,5 tatlı kaşığı toz maya
1 fincan ılık süt
1 çay bardağı ılık su
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker

İçi için;
100gr kuşbaşı et
50gr kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı kaşar peyniri
tuz,karabiber

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI
Mayayı, tuzu, şekeri bir kabın içine alın ve üzerine sütü ilave edip kaşıkla karıştırın. Maya ve şeker eriyene kadar devam edin.Yavaş yavaş unu ilave edip çok yumuşak bir hamur yapın.Hamuru ikiye bölün ve yuvarlayıp bir yerde 5-10 dakika dinlendirin.Kuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayıp küçültün.Düdüklü tencerede 35dakika
haşlayın.Kıymayı bir tabağa alın ve içine biberle domatesi doğrayın pişen etleri de ekleyin tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra hepsini güzelce karıştırın.

















Hamuru bir tezgahın üzerinde oval bir şekilde yaklaşık 35 cm büyüklüğünde merdaneyle açın.Hazırladığınız iç malzemeden üzerine yayın ve kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarından birleştirin.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkarmadan evvel üzerine kaşar peyniri ilave edin Kaşarlar eridikten sonra fırından alın.Sıcakken üzerine eritilmiş tereyağı sürün.AFİYET OLSUN!!!

Bu pideleri yapmaya dün gece karar verdim.Geçen yaz Bodrum Turgutreis'te bir Karadeniz pidecisine gitmiştim.Karadenizin pidesi meşhurmuş.Oradaki ustayı pideyi yaparken izledim.Bugün denedim netice de hiç fena olmadı hani:))Hala tadı damağımda...

Hiç yorum yok: