Salı, Nisan 18, 2006

MEYVELİ KUP


















MALZEMELER
1,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1,5 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 adet portakal
1 adet kivi
2 adet muz
10 adet çilek
3 dilim ananas
1 yemek kaşığı krem şanti
1 yemek kaşığı süt
süslemek için çikolata

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 1,5 bardak sütü ,şekeri ,vanilyayı,yumurta sarısını ve unu koyup kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.Pişirdikten sonra soğutun.Küçük bir kabın içinde şanti ve sütü karıştırın,soğuyan karışıma ekleyin.
Muzun birini rondoda iyice püre haline getirdikten sonra onu da muhallebiye ekleyin hepsini iyice mikserle karıştırın.Servis yapacağınız kapların içine meyveleri küçük küçük doğrayın.Hepsine eşit olarak paylaştırdıktan sonra pişirip soğuttuğunuz muhallebiyi üzerlerine dökün.Son olarak rendelediğiniz çikolatayla süsleyin.Buzdolabında 3 saat kadar soğutun.AFİYET OLSUN!!!

Bahar ayının gelmesiyle birlikte hiç birşey yapmasanız bile inanılmaz yorgun hissedebilirsiniz kendinizi.
Genellikle enerji azlığınından yakınır çoğu insan. işte bende bu aralar öyle hissediyorum.Bunun adı bahar yorgunluğuymuş.Bu ruh halini en aza indirgemek için de bol bol sebze ve meyve tükemek gerekiyormuş.
İşte bende burdan yola çıkarak bu meyveli kupun bu aylarda tüketilecek iyi bir besin olduğunu düşündüğümden bu tarifi sizlerle paylaşayım dedim.

2 yorum:

bujene dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerine sağlık emel... tadı da eminim görüntüsü kadar güzeldir. şu sıralar tatlı şeyler çok istiyor canım, denemek lazım...

Tuz ve Biber dedi ki...

Merhaba,
Benzer şikayetlerden yakındığım şu son günlerde ben de bir iştah açıldı maşallah diyorum yani kendime..Böyle tazeleyici bir tatlıya ihtiyacım var şimdi. Bir tane alabilir miyim lütfen?
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...
Sevgilerle
Evren