Üretim, İleri Teknolojiyle
Türkiye’de, uzun yıllar sınırlı kapasitelerle, aile işletmeleri bünyesinde gerçekleştirilen tavuk eti üreticiliği, 1980’li yıllarda entegre tesislerin devreye girmesiyle, önemli yapısal değişiklikler yaşadı.
1990’lardan itibaren ise özel işletmeler, sektöre ciddi yatırımlar yaptılar, modern üretim tesisleri kuruldu, giderek büyüyen üretim kapasiteleri elde edildi.
Bugün, Türkiye’deki tavuk eti üretiminde söz sahibi olan önde gelen firmalar, dünya standartlarında ileri teknolojiler kullanıyor.
Tavuk eti, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından denetlenen entegre tesislerde; damızlık ünitesinden kuluçkahaneye, kesimhaneden marketteki buzdolabına, tüm süreçlerde “gıda güvenliği” ilkelerine uygun biçimde, uluslararası normlar çerçevesinde üretiliyor.
daha fazla bilgi için sağlıklı tavuk bilgi platformunu ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler:alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder