Perşembe, Mart 15, 2007

TURUNÇ REÇELİ















MALZEMELER

2 adet turunç
2 bardak şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Turunçların kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.Derin bir kabın içine koyup üzerini kapatacak kadar su ilave edin.Bir gece suyun içinde bekletin.Ertesi gün o suyu döküp tekrar temiz su koyarak turunç kabuğundaki acılığın gitmesini sağlayın.Bu işlemi 4 gün boyunca tekrarladıktan sonra turunçları bir tencerede kaynatın.Ayrı bir yerde 1,5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp şurup yapın.Haşlanan turunç kabuklarını bu şurubun içine atın.Kabukların rengi şeffaflaştıktan sonra limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alın.AFİYET OLSUN!!!

ölçüler gözünüze az geldi ise; 5 adet turunca 1 kg şeker olucak gibi şekerin yarısı kadar da su ekleyerek ölçüyü çoğaltabilirsiniz.Biz evde iki kişi olduğumuzdan genelde az ölçülerle yapmaya çalışıyorum.

7 yorum:

bir fincan keyif dedi ki...

hadi artık etkinlik konusunu merakla bekliyoruz..

Nihan dedi ki...

merhaba canim oncelikle elelrine saglik pc nin camindan iceri girip yiyesim geldi :) birde etkinlik konusunu merakla bekliyoruz sevgiler

Sonia dedi ki...

Merhabalar,
Etkinlik logosunu almak isteyen arkadaslar sayfamin sol alt kösesinden alabilirsiniz. Etkinlikte herkese kolay gelsin.
Sevgiler Sonia...

aslı dedi ki...

MERHABA,ELLERİNİZE SAĞLIK

Sonia dedi ki...

Emelcim etkinlik logo kodlarini sayfanda yayinlamak istiyorsan eger mail adresini yolla sana göndereyim kolaylik olsun sevgiler Sonia.

Adsız dedi ki...

merhabalar turunç reçeli harika görünüyor .bende antalyada oldugum için burada turunç çok var.harika bir tat..etkinlik için şindiden kolaylıklar diliyorum...

hunerlieller dedi ki...

merhabalar turunç reçeli harika görünüyor .bende antalyada oldugum için burada turunç çok var.harika bir tat..etkinlik için şindiden kolaylıklar diliyorum...