Perşembe, Mart 15, 2007
TURUNÇ REÇELİ
MALZEMELER
2 adet turunç
2 bardak şeker
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Turunçların kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.Derin bir kabın içine koyup üzerini kapatacak kadar su ilave edin.Bir gece suyun içinde bekletin.Ertesi gün o suyu döküp tekrar temiz su koyarak turunç kabuğundaki acılığın gitmesini sağlayın.Bu işlemi 4 gün boyunca tekrarladıktan sonra turunçları bir tencerede kaynatın.Ayrı bir yerde 1,5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp şurup yapın.Haşlanan turunç kabuklarını bu şurubun içine atın.Kabukların rengi şeffaflaştıktan sonra limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alın.AFİYET OLSUN!!!
ölçüler gözünüze az geldi ise; 5 adet turunca 1 kg şeker olucak gibi şekerin yarısı kadar da su ekleyerek ölçüyü çoğaltabilirsiniz.Biz evde iki kişi olduğumuzdan genelde az ölçülerle yapmaya çalışıyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
hadi artık etkinlik konusunu merakla bekliyoruz..
merhaba canim oncelikle elelrine saglik pc nin camindan iceri girip yiyesim geldi :) birde etkinlik konusunu merakla bekliyoruz sevgiler
Merhabalar,
Etkinlik logosunu almak isteyen arkadaslar sayfamin sol alt kösesinden alabilirsiniz. Etkinlikte herkese kolay gelsin.
Sevgiler Sonia...
MERHABA,ELLERİNİZE SAĞLIK
Emelcim etkinlik logo kodlarini sayfanda yayinlamak istiyorsan eger mail adresini yolla sana göndereyim kolaylik olsun sevgiler Sonia.
merhabalar turunç reçeli harika görünüyor .bende antalyada oldugum için burada turunç çok var.harika bir tat..etkinlik için şindiden kolaylıklar diliyorum...
merhabalar turunç reçeli harika görünüyor .bende antalyada oldugum için burada turunç çok var.harika bir tat..etkinlik için şindiden kolaylıklar diliyorum...
Yorum Gönder