Pazar, Nisan 15, 2007

AFRODİZYAK PASTA


MALZEMELER

Hamuruİçin;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
8-9 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz

Kreması İçin;
1lt süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1/4 margarin
1 paket krem şanti

Üzeri İçin;
kakao

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edin.Bir kabın içine incirleri alın ve üzerine sıcak su koyup yumuşatın.Yumuşayan inciri,üzüm ve ceviz ile birlikte rondodan geçirip parçalayın.Bu malzemeleri hamura ilave edin.Önceden ısıtılmış 130 derece fırında pişirin.Kremayı hazırlamak için margarin ve krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.Krema yoğunlaştığında ateşten alın ve margarini ilave edip mikserle karıştırarak soğutun.Ayrı bir yerde kremşantiyi tarifine göre hazırlayın ve soğuyan kremaya ilave edin.Hazırladığınız kremayı pişen kekin üzerine dökün.(kek ve krema soğuk olucak)Buzdolabında soğutup üzerine kakao serpin.AFİYET OLSUN!!!

Eveet işte size güzel bir tarif daha.Tarifin bu kadar uzun olması gözünüzü korkutmasın yapımı gerçekten çok kolay.Yalnız eklemek istediğim bir ayrıntı var.Fırının ısısı 130 derece olduğundan kekin pişmesi biraz zaman alıyor.

3 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Denemek gerek çok güzel görünüyor eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık. Sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Emel'cim ayrıca etkinlik için bir türlü hazır olan yemeğimi sana gönderemedim inş. yarın canım yetişmeliyimmmm :) Sevgiler...

Emel dedi ki...

teşekkürler Almula ayın 20 sine kadar gönderebilirsin sorun olmaz.