Çarşamba, Nisan 04, 2007

GALETALI MİLFÖY BÖREĞİ


MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
150 gr kıyma
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1/2 çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
açmak için galeta unu
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tavada kıymayı kavurun.kavrulan kıymaya küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.soğanlar pembeleşince rendelenmiş patatesi ilave edin.biraz kavrulduktan sonra baharatları ve tuzunu atıp soğumaya bırakın.diğer tarafta oda sıcaklığına gelmiş milföy hamurlarını,her iki tarafına da bol galeta unu gelecek şekilde 15 cm açın.hazırladığınız iç harcı açtığınız hamurun köşesine koyun.köşeden sarmaya başlayarak ay şekli verin.200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN!!!

Bu milföy böreği benim çok sevdiğim ve konuklarıma ikram ettiğimde tadına bakmalarının akabinde " bunun tarifini alabilir miyim?" diye sordukları bir börek.sizlerin de beğeneceğinizi düşünerek buraya eklemeye karar verdim.

5 yorum:

emine dedi ki...

Emelcigim iyiki bu tarifi ekledin. Bende senden gecen yil bu tarifi isteyenler arasindaydim:)Börek harika birsey cok lezzetli ve pratik.

Unknown dedi ki...

Sitenizi ilk ziyaretim...milföyle yapılan şeylere bayılırım ellernize sağlık...

Selcen Şenocak dedi ki...

Selam; Milföyü dolabımda hep bulundururum çok rahat oluyor.Çok güzel bir tarif denemeliyim Ellerine sağlık Sevgiler...

Emel dedi ki...

emine,zerrin,almula teşekkürler yorumlarınız için.sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Selam Emel; Tavuk etkinliği için senden tarifler üzerine aldığım ve olduğunu sandığım logonun açılmadığını arkadaşlarım söyledi:) ben senin sayfanda verdiğini kopyaladım ama benim sayfamda görünen logonun üzerine gelince tıklayınca açılmıyor neyse ben tarif göndereceğim sana. İlk günlerim ya takılıyorum her şeye yorum olmamasına kimsenin sayfama girmemesine logoların açılmamasına:) Sevgiler canım...