Çarşamba, Mayıs 10, 2006

KARİDES GÜVEÇ

MALZEMELER
1 su bardağı karides(ben dondurulmuş kullandım)
3 orta boy domates
2 sivri biber
2-3 diş sarımsak
10 adet kültür mantar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber

ÜZERİ İÇİN
kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı bir tavaya alın, içine sarımsakları ilave edin ve biraz kavurun.(sarımsakların kokusu çıkana kadar)Sırasıyla önce biberi ardından mantarı,domatesi ve salçayı da ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.Karidesleri ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirdikten sonra tuzu karabiberi kırmızı biberi ilave edip ateşten alıp bir borcama koyun.Rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine serpiştirin 250 derece ısıttığınız fırın ızgarasında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN!!!

Uzunca aradan sonra nihayet yeni bir tarif ekleyebildim.Deniz ürünleriyle aranız nasıldır bilmiyorum ama benim severek yediğim bir tat karides güveç.Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız deneyin derim.

3 yorum:

vildan dedi ki...

bayılırım karidesin her türlüsüne, kendim yapmadım ama bikaç kez dışarda yemiştim güveç. dondurulmuş alıp yapayım ben de yaw kızlara da değişiklik olur. :)
ellerine sağlık..

Safran dedi ki...

Çok güzel bir karidesli lezzeti bu, hafta sonu hemen denemli, ellerinize sağlık :)

Emel dedi ki...

Dondurulmuşlar çok pratik oluyor gerçekten.teşekkürler vildancım.

Tesekkür ederim safran.