Pazartesi, Ekim 09, 2006

İRMİK TATLISI















MALZEMELER

1 kg süt
1 su bardağı+ 1 çorba kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker
limon kabuğu rendesi
tarçın

Üzeri için
antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Süt,irmik,şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın.Karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha pişirin.Ateşten aldıktan sonra yarısını bir kalıbın içine boşaltın ve arasına tarçın serpin.Kalan yarısını da ilave edin soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı ile süsleyin.Dilimleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN!!!

1 yorum:

vildan dedi ki...

eh nihayet.
emel hayatımda ilk kez dün gece tatlı krizi ne demekmiş yaşadım. gecenin 2sinde kalkıp ancak 1 kaşık kalmış dondurma kutusunu kaşıkladım, başka bişi yoktu çünkü. sonra irmik tatlısı mı yapsam acaba dedim, malum kesmedi dondurma sonra gürültü yaparım çocuklar uyanır dedim kaldı öyle. kıvranarak uyudum. bugün hem revani hem şekerpare yedim şimdide içim bayılıyo.

neyse çok şık durmuş irmik tatlın böyle. ellerine sağlık ;)