Çarşamba, Ocak 17, 2007

PORTAKALLI KEREVİZ















MALZEMELER
2 adet kereviz
1 adet soğan
3 adet portakal
1 adet havuç
1/2 bardak su
tuz karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet kesme şeker

HAZIRLANIŞI
Kerevizlerin kabuklarını soyun ve 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın.Bu dilimlerin ortalarını havucun genişliğinde oyun.Daha sonra havuçları da 2 cm eninde dilimleyip, oyduğunuz kerevizlerin ortalarına yerleştirin.Yayvan bir tencerede zeytinyağı ile soğanları pembeleşene kadar kavurun.Hazırladığınız kerevizleri tencereye yerleştirin.Diğer tarafta portakalların suyunu sıkın(yaklaşık 1,5 bardak kadar çıkıyor)kerevizlerin üzerine dökün.1/2 bardak suyu ilave edin tuz karabiber ve şekeri atıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...


Kerevizle aranız nasıldır bilmiyorum ama ben önceleri pek sevmezdim. Nasıl ve ne zaman oldu bilemiyorum herhalde damak tadım değişti,şimdiler de deli gibi kereviz yiyorum.
İşte o kerevizli tariflerden biri.Bu tarifi ilk duyduğumda portakal ve kerevizin aynı yerde olması biraz garip gelmişti ama yaptıktan sonra hiç de öyle olmadığını anladım.Umarım sizlerde beğenirsiniz.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Emel, Subat ayı ev sahibesine bakarken bir de sana uğradım, iyi de oldu.
Uzun bir aradan sonra Kerevizli, nefis bir tarif vermişsin. Kerevizi deli gibi sevmen sana bir de tarif ekletmiş. Ne mutlu :)
Sevgilerle, ellerine sağlık.