Cumartesi, Aralık 16, 2006

ye#17 kabakgiller

KABAK TATLISI















MALZEMELER
1 kg balkabağı
3 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1-2 adet defne yaprağı
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı dövülmüş ceviz
kaymak

HAZIRLANIŞI
Balkabağını dilediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.Bir tencereye koyup üzerine toz şekeri,suyu ve defne yaprağını koyup harlı ateşte yumuşayana kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabağına alın.Üzerine dövülmüş ceviz ve kaymakla servis yapın.AFİYET OLSUN!!!

5 yorum:

Sonia dedi ki...

Ellerinize saglik cok güzel olmus...
Sevgiler Sonia.

Adsız dedi ki...

sonunda kafama göre bir site buldum:)) ellerinize sağlık çok beğendim.
sevgilerimle

Emel dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler.

misss- zerrin dedi ki...

merhaba,

ohh kabak tatlısı pek güzel... hem de kaymaklı ...
missss :)

ellerinize sağlık

NERGİS dedi ki...

SLM
BAYILIRIM BAL KABAĞI TATLISINA.ELLERİNE SAĞLIK.