Pazar, Şubat 11, 2007

CEVİZLİ BONBON















MALZEMELER
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İç malzemeler
1 su bardağı toz şeker
200 gr ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için
yeteri kadar pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Margarin,süt ve vanilyayı iyice karıştırıp sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 5-10 dk kadar dinlendirin.Diğer tarafta cevizleri,şekeri ve tarçını bir rondoda biraz karıştırın.(cevizler çok fazla ezilmesin)Daha sonra yaptığınız hamurdan parçalar koparıp içine bu malzemeden 1 tatlı kaşığı kadar koyup,yuvarlak şekil verin.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Çıkardıktan sonra hemen pudra şekerine bulayın.Soğuduktan sonra sevis edin.AFİYET OLSUN!!!


İşte yeni bir tarif daha.Bu kurabiye ile ilgili ne desemki?Uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiye.Yani yapıyorsunuz sizi üzmüyor.Tüketene kadar aynı tazeliğini muhafaza ediyor.Ayrıca tatlı krizine de birebir.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, cevizli bonbonlar çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Cevizli bonbonlar süper görünüyor,ellerinize sağlık
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

Adsız dedi ki...

Emel kurabiyeler çok hoşlar ellerine sağlık...etkinlik konunu merakla bekliyorum...