Pazartesi, Nisan 17, 2006

KREMALI MANTARLI ENGİNAR
























MALZEMELER
4 adet enginar(soyulmuş temizlenmiş)
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç

6-7 adet mantar
2 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1/2 limon
1 tatlı kaşığı un
1bardak su
yeteri kadar kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve piyazlık doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan soğanlara mantarları ilave edin mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri,havucu ve bezelyeyi ilave edip 5 dakika daha kavurup enginarları ilave edin.Ayrı bir kabın içinde suyu ,unu,kremayı ve limon suyunu karıştırın.Bu karışımı da ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.Ateşten almadan evvel kaşar rendisini üzerlerine ilave edin.AFİYET OLSUN!!!

Yemek yaparken yeni birşeyler denemekten çok keyif alıyorum.Tabi sonuç iyi olunca daha da bi keyifleniyorum:)) Enginarı yaparken de yeni birşey deniyeyim dedim.Genelde enginar ya iç baklayla ya da bezelyeli yaplır.Ben birde mantar ve krema ekledim.Bu kadar yakışacağını tahmin etmiyordum.




3 yorum:

ARZU dedi ki...

Ben bu tarifi mantarsız ve kaşar peyniri kullanmadan yapıyorum. Düdüklü tencerede çok güzel oluyor. Enginar başlı başına çok yararlı bir sebze. Bundan sonraki yapşımda tarifinizi deneyeceğim. Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.

Emel dedi ki...

düdüklü tencerede hiç denemedim ama zaten şimdi enginarlar yeni çıkmaya başladığından çok körpeler hemen pişiyor.enginar biraz zahmetli bir sebze ama uğraştığına değiyor insanın.
sıklıkla tüketmek gerektiğini
düşünüyorum

vildan dedi ki...

güzele benziyor emel. burda temizlenmiş halde satılıyor, yemeğini hiç yapmadım ama kızlara çorba yaparken içine doğruyorum bende. aslında denemek lasım ismail pek seviyor zeytinyağlıları..