Perşembe, Nisan 06, 2006

PROFİTEROL














MALZEMELER

Hamuru için;
4 yumurta
6 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 bardak su
125 gr margarin

Kreması için;
1/2 kg süt
1 bardak şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt

Hazırlanışı;
Suyu şekeri ve tuzu bir tencerede kaynamaya alın.Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin.Margarin eridikten sonra ununu ilave edip 5-10 dk daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra yumurtaları birer birer ilave edin.Yumuşak bir hamur oluyor.Hamuru ya sıkma poşetiyle ya da iki kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde yerleştirin.200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.Burada bir püf noktası pişirdiğiniz gibi fırından çıkarmayı fırının içinde yavaş yavaş soğusun hamurlar yoksa kabarıklığı gidiyor birden soğursa.Diğer tarafta 1/2 kilo süt un ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatalım.Krema iyice yoğunlaştıktan sonra ateşten alın.Küçük bir kabın içine bir paket krem şantiyi koyun üzerine 1/2 bardak sütü koyup mikserle iyice çırpın.Bu karışımı kremaya ilave edin ve hepsini birlikte tekrar çırpın.Soğuyan hamurların içine bu kremayı doldurun.(isterseniz hamuru ortadan ikiye bölerek yada sıkma poşetiye hamurların altından delerek doldurabilirsiniz.)Son olarak üzerine hazır çikolata sosu dökün.AFİYET OLSUN!!!

2 yorum:

vildan dedi ki...

emelcim tebrikler..
gayet başarılısın.
sevgiler;)

Emel dedi ki...

teşekkür ederim vildancım.