Cumartesi, Nisan 15, 2006

ye#9

TAVUKLU KAĞIT KEBABI


















MALZEMELER

4 adet tavuk incik
10-15 adet kültür mantarı
1 adet domates

1 adet sivri biber
1 çay bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı çiğ krema
2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
tuz
yeteri kadar yağlı kağıt
süslemek için maydonoz

HAZIRLANIŞI
Bir teflon tavaya yağı koyup yemeklik doğradığınız soğanları biraz pembeleşene kadar kavurun.İncikleri kuşbaşı olarak doğrayın ve kavrulan soğanlara ilave edin.10 dakika kadar kavurduktan sonra sırasıyla önce küçük küçük doğradığınız biberleri ,mantarları,havucu patatesi,bezelyeyi son olarak da domatesi ekleyip 5 dakika daha pişirin ateşten almadan evvel kremasını ve baharatlarını ilave edip pişirmeyi tamamlayın.20 cm büyüklüğünde 4 adet yağlı kağıt kesin.Bir kasenin içine kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin.Hazırladığınız malzemeyi 4 eşit parçaya bölün ve her yağlı kağıda paylaştırın.Kağıdın karşılıklı kenarlarını birleştirin ve iki ucunu içe doğru kıvırarak kapatın.Bir tepsinin içine alın ve tepsiye 1 parmak kadar su ilave edin.200 derece fırında 20 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN!!!






8 yorum:

vildan dedi ki...

sunumuyla enfes görünüyor. bir bandırma'lı olarak severek yediğim bir tad, ellerine sağlık emelcim :)

bujene dedi ki...

biraz uğraştırıcı görünüyor, ama değer sanırım. şu an tıka basa olmama rağmen canım istedi :)

bu arada blogunuz yeni sanırım, hayırlı uğurlu olsun. güzel güzel tarifler ve yazılarla dolsun.

ARZU dedi ki...

Kağıt kebabını çok severim tavuklu veya etli. Çok güzel görünüyor inşallah birgün bende üşenmez ve yaparım.Elinize sağlık.

Blogunuz hayırlı olsun bol bol tariflerle dolsun..

Emel dedi ki...

teşekkürler vildancım

Emel dedi ki...

teşekkürler bujene elimden geldiğince yeni tarifler eklemeye gayret ediyorum

Emel dedi ki...

çok uğraştırıcı gibi görünüyor ama başladığınızda nasıl bittiğini anlamıyorsunuz işin içine kağıt girince insan biraz yapmaya üşeniyo nedense:))blogla ilgili güzel düşüncenize de ayrıca teşekkürler arzu

Tijen dedi ki...

oh iyi ki yöresel yemekleri seçmis olsai!
baksaniza neler çikti sandiklardan, bohçalardan..
ellerine saglik!
siten hayirli olsun.
sevgiyle,
tijen

Emel dedi ki...

teşekkürler tijen